Trenduri

Planificarea evenimentelor și a întregii noastre vieți

Viața reprezintă o lungă călătorie spre eternitate, drum pe care ne lovim de piedici, dar adunăm experiență necesară pentru maturizarea noastră. În toată această călătorie avem nevoie de o planificare a evenimentelor și a întregii noastre vieți.

Într-o societate în care o mare parte dintre oameni consideră că eșecul înseamnă o viață pierdută, oamenii de succes mereu vor demonstra opusul — eșecul reprezentând o treaptă spre propriul succes. 

Să îți planifici viața sau o parte din viață înseamnă creativitate, imaginație, responsabilitate, nicidecum rigiditate în gândire. Statisticile arată că oamenii devin foarte stresați în preajma concediilor, când se află în imposibilitate de a decide locația în care să se recreeze, locul de cazare, etc. Chiar dacă statisticile cu privire la oamenii organizați sunt îngrijorătoare, schimbarea poate începe chiar cu tine. 

Este complet greșit să lăsăm viața să ne trăiască pe noi când noi trebuie să trăim viața. Rolul fiecăruia nu este acela de a deveni o victimă a vieții sale, ci protagonistul. Tocmai de aceea planificarea este un punct important în viața oamenilor —planificând luna care îți stă în față, concediul care urmează să vină, obiectivele spre care aspiri și la care lucrezi, așa vei deveni un om de valoare. 

Viața fiecăruia poate urma un curs radical de schimbare, astfel provocându-se o adevărată răsturnare de situație. Să fie acesta un semn negativ în planificarea vieții? Nicidecum, atât timp cât ceea ce ține de tine ca ființă vei duce până la final, pentru lucrurile exterioare care intervin nu ești dator să răspunzi. 

Să îți planifici viața și să îți asumi fiecare acțiune din viața ta, asta te face să fii un om activ, creativ și inspirat. Este necesar să îți asumi rolul spre care aspiri, trebuie să îți acorzi timp, trecutul trebuie să ți-l asumi cu bune și rele, iar pentru obiectivele tale trebuie să lucrezi zilnic. Așa vei deveni un om de valoare. 

De-a lungul vieții vei participa la multe evenimente așteptate și neașteptate, vei avea parte de reușite, îți vei atinge scopul, vei petrece timp cu persoane prețioase, vei merge în vacanță, vei face activități de care la final vei fi mândru. Nu crezi că înainte de toate acestea este nevoie de o planificare? Ar fi păcat ca la final să uiți să te bucuri de reușitele tale de-a lungul acestei vieți. 

Timpul este cel mai important și prețios, iar o parte din reușitele tale sunt echivalentul acordării timpului. Pentru te bucura de realizări peste realizări trebuie să îți acorzi timp. Modelează-ți viața după propriul plac și gust fără gândul „și dacă nu voi reuși?”. A fi un om de succes nu înseamnă a avea parte doar de reușite, ci și de încercări peste care să treci ca un vultur în noapte. 

Dimineața în timp ce savurezi gustul cafelei și razele calde ale soarelui îți ating sufletul, deschide agenda, ia un stilou în mână și planifică-ți ziua ce îți stă în față. Nu lăsa nicio zi din viața ta fără să faci ceva pentru dezvoltarea și împlinirea ta, ci fă lucrurile în așa fel încât la sfârșitul zilei să poți spune „o nouă zi pentru care sunt recunoscător”. 

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *